​Idrætsskader

Idrætsskader hos voksne

Hos Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik har alle fysioterapeuter videreuddannelse og erfaring indenfor idrætsfysioterapi.

Vi hjælper ved akutte skader, men også ved længerevarende overbelastnings skader og ved genoptræning efter operation:

  • albue (tennisalbue, golfalbue, musearm)
  • skuldersmerter
  • rygsmerter
  • hofte- og lyskenproblemer
  • knæsmerter (menisk, korsbånd, løberknæ, springerknæ, ...)
  • achillessene smerter
  • ankelforstuvning
  • nakkesmerter

Har du brug for sko indlæg til dine sko?

Vi laver Zoles sko indlæg, som passer til mange sportsgrene.

WOW - Ingen andre i Skandinavien tilbyder dette!!!

Stokastisk resonans terapi. Dette er særdeles velegnet til stabilitets- træning ved for eksempel knæ skader (korsbånd) og ankel skader (forstuvning, ustabil ankel). Denne form for træning er yderst effektiv og udfordrende.

Også velegnet som forebyggende træning, inden du skal på skiferie.​ Det føles næsten som at stå på en sort pukkelpist.

Idrætsskader hos børn

Børn og unge kan også blive skadet. Og vi i Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik har erfaring med diagnosticering og behandling af dette med afsæt i barnets alder og idrætsaktivitet.

Mange børn dyrker idræt, og der ses i dag en tendens til tidlig specialisering. Hvor man tidligere måske gik til flere forskellige aktiviteter i sin fritid, er der i dag mange der går til den samme idræt flere gange om ugen, hvilket betyder at risikoen for overbelastningsskader stiger.

De typiske tegn på overbelastning er ømhed/smerter efter fysisk aktivitet, ømhed når man skal i gang og senere kan man opleve at barnet slet ikke kan deltage i fysisk aktivitet.

Børn og unge kan derudover udvikle det man kalder vækstrelaterede overbelastningsskader idet det ses under væksten. I perioden op til og under vækstspurten, typisk fra 8 op til 12-14 års alderen er der særlig høj risiko for overbelastningsskader i knoglernes vækstzoner, fordi området her er svagere og mere sårbart. 


Det er typisk specielle områder, der rammes og vækstzonerne findes i enderne af de lange knogler, eller der hvor muskler og sener hæfter på knoglerne. Ved idrætsskader hos børn og unge er det oftest underben og knæ der rammes uafhængigt af hvilken sport de dyrker. 


2 hyppigt forekommende vækstrelaterede lidelser hos børn og unge med idrætsskader er Osgood-Schlatter, hvor man ofte kan se en bule på skinnebenet lige under knæet, der er voldsom smertefuld ved berøring og belastning. Et andet eksempel er Morbus Severs, hvor vækstzonen i hælen er overbelastet, der viser sig ved hælsmerter ved gang og løb. 


Hos børn og unge er vækstrelaterede overbelastningsskader et stort problem og hurtig indsats er vigtig, således at barnet igen kan deltage i sine sport- og fritidsaktiviteter.


En anden problematik vi ofte ser her i Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik er børn og unge med knæsmerter. En tredjedel af unge mellem 15 til 19 år oplever at have ondt i knæene. Og over halvdelen af dem, har det man kalder forreste knæsmerter. Forreste knæsmerter også kaldet Patellafemoralt smertesyndrom (PFPS) karakteriseres ved smerter i området omkring knæskallen, der typisk provokeres ved gang og løb, trappegang og når man har siddet ned i længere tid.


Forskning viser at et træningsprogram, der er tilpasset den enkelte, hvor man styrketræner musklerne omkring hofte og knæ, har den bedste effekt. Derudover kan der i nogle tilfælde, være behov for indlæg, der løfter fodsvangen op hvilket bevirker at man belaster knæene mere hensigtsmæssigt. 


Vi anbefaler altid at man har en forælder med ved den første konsultation, når børn kommer til fysioterapi.

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke