Balancetræning​

​Ældre og balancetræning

​Vores balance består af et kompliceret samspil mellem vores muskler og sansestimuli fra bl.a. synet, og ørets ligevægtssystem og mange informationer transmitteres automatisk gennem millioner af nerveceller og det er komplekse samspil, der holder os på benene.

Det er velkendt at mange ældre har problemer med balancen. Det viser sig for eksempel ved at man har svært ved at gå på gaden uden at kigge ned eller at man er nødt til at støtte sig til noget ved påklædning.

Vores balanceevne bliver dårligere med alderen. Kroppen ændrer sig, for eksempel nedsættes muskelmassen og vores sansesystem forringes, hvilket betyder en forringet evne til at afværge og forhindrer dig i at falde. 30 % af alle hjemmeboende ældre falder mindst én gang om året og dette tal stiger med alderen. For ældre kan et fald dog have fatale konsekvenser, idet der er risiko for brækkede knogler. Ofte bliver man desuden bange for at falde igen og dette kan betyde, at man nedsætter sit aktivitetsniveau og sine sociale aktiviteter.

Der er veldokumenteret at fysisk aktivitet kan forebygge fald hos ældre. Sundhedsstyrelsens anbefaler, at alle ældre bør vedligeholde balancen dette ved superviseret træning af balance og styrke. Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik tilbyder balance- og styrketræning, enten individuelt eller på klinikkens seniorhold.​

Sportsskader

​​Om du er elitesportsudøver, motionist eller blot går en tur i skoven, så er en god balance essentielt og betyder at du kan reagere hurtigt og effektivt, således at skader undgås.

Har du tidligere haft skader for eksempel i knæ eller ankler? Eller har du en oplevelse af usikkerhed og instabilitet under sport? Skader opstår ofte, når et eller flere led har nedsat stabilitet. Har du en dårlig balance, så kan du have en større risiko for skader.

Ved at træne din balance og stabilitet, træner du blandt andet nervernes evne til at aktivere musklerne i rette styrke på den rette tid dvs. du bliver bedre til at koordinere bevægelsen og dine led bliver mere stabile og dermed kan du undgå skader.

Ankelforstuvning eller vrid af knæet er to hyppige problematikker, hvor et træningsforløb med fokus på balance og stabilitet vi i Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik kan hjælpe dig.

Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik har viden og træningsudstyr, som kan forbedre din balance. Klinikken råder over moderne styrketræningsudstyr og som de eneste i Skandinavien har vi på Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik stokastisk resonans terapi, der er særdeles effektiv til træning af balance.

Balance er vigtig for en elitesportsudøver, motionist eller blot du går en tur i skoven. 

En god balance er et essentielt element i vores hverdag og i idræt og betyder at du kan reagere hurtigt og effektivt, således at skader undgås. 

Har du tidligere haft gener fra for eksempel knæ eller ankler, eller har du en oplevelse af usikkerhed og instabilitet under sport? Hvis du nemlig har en dårlig balance, så kan du have en større risiko for skader.

Ved at træne din balance og stabilitet, træner du blandt andet nervernes evne til at aktivere musklerne i rette styrke på den rette tid, du bliver bedre til at koordinere bevægelsen og dine led bliver mere stabile og dermed kan du undgå skader. 

Det er velkendt at mange ældre har problemer med balancen. Kan du gå på gaden uden at skulle se på gulvet hele tiden? Kan du tage bukser på uden at skulle støtte dig til noget? En god balance betyder meget for livskvaliteten. Ved at træne din balance minimerer du risikoen for at falde og den dertil knyttede frygt for et knoglebrud. 

Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik har viden og træningsudstyr, som kan forbedre din balance. Bl.a. er stokastisk resonans terapi ganske effektiv til dette formål. Du bliver også instrueret i øvelser, som du kan træne derhjemme.​ 

Kontakt os

Kontakt os endelig ved spørgsmål til vores behandlinger.

​Tlf.: 44 48 26 59

E-mail: kontakt@fys3500.dk

Dygtige fysioterapeuter

Effektive behandlinger

Vi har mange års erfaring

Følg med på Facebook

Hold dig opdateret med vores projekter og dagligdag, og find inspiration til dit næste projekt. På vores Facebookside finder du bl.a.:

Billeder og videoer fra vores arbejdsopgaver

Udtalelser og anmeldelser fra vores kunder

Seneste nyheder fra os

Hos Værløse Fysioterapi besvarer vi gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små for os.

Kontakt os

Værløse Fysioterapi v/Barbara Juen

44 48 26 59

kontakt@fys3500.dk​

Bymidten 11, 1

3500 Værløse

Se rutevejledning

CVR-nummer: 26557771