​Hofte & Lyske

Smerter i hofte eller lyske

Hoften og lysken er et stort led og kompleks område, som er under meget belastning.  Oplever man smerter eller problemer i området, kan det skabe store gener for ens daglige funktion og livskvalitet.

En fysioterapeut kan hjælpe med at finde kilden til problemet, og afhjælpe dine smerter. Smerterne kan bl.a. stamme fra slidgigt (artrose), en overbelastet muskulatur, skader eller smerter i fødder, knæ eller ryg.


Når man har ondt i hofte eller lyske, kompenserer kroppen for at undgå at få ondt. Disse kompensationer kan så forplante sig og give smerter i f.eks. ryg eller knæ. Det er derfor vigtigt at få taget hånd om dine smerter, inden det giver problemer andre steder i kroppen grundet forkert belastning.
Grundet de mange forskellige problematikker der kan forekomme i hofte/lyske er det derfor vigtigt at få lagt en korrekt diagnose. Din fysioterapeut vil derfor grundigt undersøge dig, og forsøge at klargøre kilden til problemet. Derefter ligger vi i fællesskab en plan for at gøre noget ved dine smerter, så effektivt som muligt.

Operation eller konservativ behandling

Længerevarende smerter i hoften kan ofte give overvejelser om en operation (ny hofte) for at minimere smerter. Dette skal dog helst være sidste udvej, da der er god belæg for at træning (=konservativ behandling) kan reducere smerter. Med træning styrker du musklerne omkring hofteleddet og en stærk muskulatur beskytter leddet.


Det er ikke normalt at have ondt i hofte eller lyske, og hvis du føler det begrænser sig i det daglige, eller det går ud over din livskvalitet, så kontakt Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik, og vi vil med glæde hjælpe dig til at komme tilbage på benene.

Kontakt os

Kontakt os endelig ved spørgsmål til vores behandlinger.

​Tlf.: 44 48 26 59

E-mail: kontakt@fys3500.dk

Dygtige fysioterapeuter

Effektive behandlinger

Vi har mange års erfaring

Følg med på Facebook

Hold dig opdateret med vores projekter og dagligdag, og find inspiration til dit næste projekt. På vores Facebookside finder du bl.a.:

Billeder og videoer fra vores arbejdsopgaver

Udtalelser og anmeldelser fra vores kunder

Seneste nyheder fra os

Hos Værløse Fysioterapi besvarer vi gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små for os.

Kontakt os

Værløse Fysioterapi v/Barbara Juen

44 48 26 59

kontakt@fys3500.dk​

Bymidten 11, 1

3500 Værløse

Se rutevejledning

CVR-nummer: 26557771