Parkinson & Sklerose

Parkinson

Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik kan tilbyde målrettet Parkinsontræning. Fysioterapeut Daniel har særlig interesse indenfor Parkinson og har flere hold, hvor du får målrettet træning.

Hvorfor skal du træne?

Fysisk aktivitet er godt for alle. Med alderen sker der en naturlig process, som gør at vi mister muskelmasse, får stivere led, en dårligere balance og vi får svære ved mange almindelige hverdagsting. Med Parkinson sker denne aldring hurtigere end hos personer uden diagnosen - derfor er det endnu vigtigere at træne. Sygdommen kan ikke trænes væk, men træning kan gøre at du lettere kan klare dine dagligdags aktiviteter og din evne til at blive ved med at kunne klare dig selv kan forlænges.

Træningen består af øvelser, der tilgodeser styrke, bevægelighed, koordination, balance og kondition. Der lægges meget vægt på øvelser, som træner de dagligdags funktioner, som udfordrer dig. Træningen kan bestå af: styrketræning i maskiner, gulvøvelser, træning med diverse redskaber (elastik, bold, ...)

Holdtræning eller individuel træning

Fordelen ved at træne på et Parkinsonhold er at man ikke er alene om at kende til problemerne og at man kan motivere hinanden. I Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik gør vi alt hvad vi kan for at gøre træningen så sjov og varieret som muligt. Parkinsonsygdom varierer meget fra person til person, og derfor ved vi også at det er vigtigt at der altid skal tages individuelle hensyn.

Træningen kan også foregå individuelt, hvor du sammen med din fysioterapeut kan arbejde endnu mere specifikt med dine udfordringer. Her kan vi lægge en plan og drøfte hvilke mål du kunne tænke dig at nå.

Træningen er med til at give de bedste forudsætninger for at opretholde et højt funktionsniveau og for at leve et sundt og aktivt liv med Parkinson. Det kræver at man vedligeholder træningen, gerne ugentligt for hele tiden at minimere de negative effekter, som Parkinson har på kroppen.

Om du lige har fået konstateret Parkinson, eller du har haft sygdommen i mange år, så er vi klar til at hjælpe, vejlede og motivere dig.

Parkinson berettiger til vederlagsfri fysioterapi, når der foreligger en henvisning fra lægen. Vederlagsfri fysioterapi betyder at der ikke er nogen egenbetaling for behandlingen hos os.

Ønsker du at læse mere omkring Parkinson, så kan vi anbefale dig at kigge på Parkinsonforeningens hjemmeside. Her finder du råd og vejledning og kan finde et godt fællesskab med andre i samme situation. I 2018 har Parkinsonforeningen rundet over 9.000 medlemmer.

Sundhed.dk kan du læse yderligere omkring diagnosen, hvordan diagnosen stilles og hvilke typiske symptomer Parkinsonsygdom viser.

Multipel Sclerose (MS)

Multipel Sclerose er en autoimmun sygdom, som ca 16.000 lever med i Danmark. Sygdommen skyldes en fejl i immunsystemet, der bevirker at dele af nervecellerne i hjerne og rygmarv nedbrydes.

Symptomer på sclerose kan være mangeartede og meget individuelt. Sclerose kan medføre føleforstyrrelser, synsproblemer, smerter, træthed, koncentrationsbesvær og motoriske problemer.

Gener og funktionsnedsættelser kan vise sig meget forskelligt ved sclerose. Træning og fysisk aktivitet er vigtigt for alle, men for dig med sclerose er træning ekstra vigtig.

Der er solid dokumentation for at træning ved sclerose har en positiv indvirkning på balance, kondition, styrke, gangfunktion og den træthed som mange med sclerose oplever.

Træning til patienter med sclerose retter sig mod de problemer og funktionsnedsættelser du oplever og som har betydning for at du kan leve et så almindeligt liv og gøre de ting du ønsker og har betydning for din livskvalitet.

Et behandlingsforløb hos Værløse Fysioterapi og Idrætsklinik starter med en samtale og undersøgelse for at afdække gener og udfordringer i hverdagen og derefter gennem dialog finde den træning, der på bedst mulig vis hjælper dig til at håndtere dagligdagen.

Værløse Fysioterapi og Idrætsklinik tilbyder individuel behandling og holdtræning med udgangspunkt i de kliniske retningslinier for træning og sclerose og vi har erfaringer med hvor kompleks denne sygdom er og kommer til udtryk.

Sclerose er en fremadskridende sygdom der ik kan helbredes og derfor er træning altafgørende

Studier viser at styrketræning ved sclerose kan have en beskyttende effekt på nervesystemet idet det hæmme nedbrydnigen af nerveceller. Træningen opbygger desuden din grundstyrke og kan hjælpe dig med at genvinde de funktioner, der er påvirket. Desuden indeholder et træningsforløb hos Værløse Fysioterapi oh Idrætsklinik funktionstræning dvs. træning af hverdagsfunktioner herunder gangfunktion og balancetræning.

Vi i Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik står klar til at hjælpe med at give dig de bedste sundhedsmæssige forudsætninger for en god og aktiv hverdag. Vi tilbyder individuelt tilpassede behandlings- eller træningsforløb afhængigt af din problematik og klinikken råder over moderne træningsfaciliteter.

Har du sclerose er du berettiget til vederlagsfri fysioterapi, når der foreligger en henvisning fra lægen.

Ønsker du at læse mere omkring sclerose, så kan det anbefales at kigge på:

Kontakt os

Kontakt os endelig ved spørgsmål til vores behandlinger.

​Tlf.: 44 48 26 59

E-mail: kontakt@fys3500.dk

Dygtige fysioterapeuter

Effektive behandlinger

Vi har mange års erfaring

Følg med på Facebook

Hold dig opdateret med vores projekter og dagligdag, og find inspiration til dit næste projekt. På vores Facebookside finder du bl.a.:

Billeder og videoer fra vores arbejdsopgaver

Udtalelser og anmeldelser fra vores kunder

Seneste nyheder fra os

Hos Værløse Fysioterapi besvarer vi gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små for os.

Kontakt os

Værløse Fysioterapi v/Barbara Juen

44 48 26 59

kontakt@fys3500.dk​

Bymidten 11, 1

3500 Værløse

Se rutevejledning

CVR-nummer: 26557771