Barbara Juen

Fysioterapeut (2002, København)

MSc in Physiotherapy (Queen Margaret University, Edinburgh)

direktør og ejer af Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik (2004)

​​​kontakt@fys3500.dk

18 års ekspertise betyder at jeg har bred viden indenfor alle "normale" typer skader. 

Mine særlige interesser ligger dog indenfor følgende 6 områder: 

  1. Psykosomatisk fysioterapi beskæftiger sig med kropslige symptomer som tager udgangspunkt i psykiske belastninger (som fx trauma, skilsmisse, arbejdsløshed, depression, angst, stress, ...). Kropslige symptomer kan være spændingstilstande i muskler, spændingshovedpine, langvarige rygsmerter, fibromyalgi, diffuse smerter, langtidseftervirkninger efter ulykker (fx piskesmæld/whiplash), hjertebanken, brystsmerter, .... Stress i forskellige udgaver er meget hyppigt forekommende og påvirker vores krop. Sammenhangen mellem krop og psyke er en af mine store interesseområder og der er meget forskning på dette område. Min viden stammer fra uddannelser i Kognitiv Terapi (Skt Hans Hospital, Roskilde), haveterapi/terapihaver fra Københavns Universitet, traumeterapi hos Babette Rothschild og coachinguddannelse hos Sofia Manning. Hos mig er du i gode hænder, når du er ramt af stress, let til moderat depression og kroniske smerter. Behandlingen gives med og uden henvisning. Dog er behandlingen uden henvisning mere omfattende og der afsættes rigtig god tid til dig. Nærmere oplysninger kan du også se på Dansk Selskab for Fysioterapi, Psykiatri og Mental Sundhed.
  2. Fødder og skoindlæg. Igennem 14 år har jeg arbejdet med fødder og ved hvad de kan give af problemer både i fødder og andre steder. Det gælder for både idrætsfolk, men også for alle andre. Hvis fysioterapi alene ikke er nok, så kan jeg sørge for at du får optimale skoindlæg, som er baseret på en grundig undersøgelse og en computeranalyse af din gang.
  3. Smertebehandling hos personer med rygsmerter, whiplash (piskesmæld), hovedpine og migræne har også min særlige interesse. Jeg ved at dette er tilstande, som kan dræne for energi og virke begrænsende på din hverdag. Og jeg ved at der er en anden vej, som kan få dig på rette spor igen. Igennem 18 år har jeg fordybet mig i den psykosomatiske tilgang med tanke om hvordan mennesker kan hjælpes, når kropslige symptomer ikke kan afhjælpes med "almindelig" fysioterapi. Ofte ligger der en psykisk og fysisk ubalance bagved. Nogle mennesker ved det godt, mens andre benægter det. Det kan nemlig være smertefuld og for nogle skamfuld at indrømme dette. Ønsker du et intensiv forløb vil jeg anbefale dig at du læser mere herom på  www.mitmaal.dk.
  4. Psykosomatisk fysioterapi beskæftiger sig med kropslige symptomer som tager udgangspunkt i psykiske belastninger (som fx trauma, skilsmisse, arbejdsløshed, depression, angst, stress, ...). Kropslige symptomer kan være spændingstilstande i muskler, spændingshovedpine, langvarige rygsmerter, fibromyalgi, diffuse smerter, langtidseftervirkninger efter ulykker (fx piskesmæld/whiplash), hjertebanken, brystsmerter, .... Stress i forskellige udgaver er meget hyppigt forekommende og påvirker vores krop.          Sammenhangen mellem krop og psyke er en af mine store interesseområder og der er meget forskning på dette område.  Min viden stammer fra uddannelser i Kognitiv Terapi (Skt Hans Hospital, Roskilde), haveterapi/terapihaver fra Københavns Universitet, traumeterapi hos Babette Rothschild og coachinguddannelse hos Sofia Manning.              Hos mig er du i gode hænder, når du er ramt af stress, let til moderat depression og  kroniske  smerter. Behandlingen gives med og uden henvisning. Dog er behandlingen uden henvisning mere omfattende og der afsættes rigtig god tid til dig.                      Nærmere oplysninger kan du også se på www.barbarajuen.dk. Jeg er medlem af Dansk Selskab for Fysioterapi, Psykiatri og Mental Sundhed.
  5. Idrætsskader har også min interesse, da jeg selv elsker motion og ved at det er noget øv, når man rammes af en skade. Jeg har erfaring med løb, tennis, styrketræning, dykning, jagt og træning af jagthunde.
  6. Jeg var en af de første fysioterapeuter, som har beskæftiget sig med akupunktur og skrev min afslutningsopgave om akupunktur til skulderbehandling. Selv efter så mange år bliver jeg overrasket over hvor god effekten af akupunktur er.
  7. ​Skoliose​: Jeg har taget den tyske certificering i Katharina Schroth Therapie til behandling af skoliose. Det er en uddannelse, som kun få fysioterapeuter i Danmark har taget. Da der er kun begrænset viden at få i Danmark deltager jeg løbende på internationale
    ​skoliosekongresser for at ajourføre min viden. Bl.a. Nordic Spine i Amsterdam 2015, SOSORT i Lyon 2016). ​Specialiseret skoliosebehandling hos mig er primært for voksne og foregår udelukkende uden sygesikringstilskud. Danmark giver tilskud, såfremt du har gener. Der er også mulighed for at at deltage til Skoliosefitness for voksne (uden operation)


​Sprog:
dansk, tysk, "skandinavisk" og engelsk.