Balancetræning​

Balance er vigtig for en elitesportsudøver, motionist eller blot du går en tur i skoven. 

En god balance er et essentielt element i vores hverdag og i idræt og betyder at du kan reagere hurtigt og effektivt, således at skader undgås. 

Har du tidligere haft gener fra for eksempel knæ eller ankler, eller har du en oplevelse af usikkerhed og instabilitet under sport? Hvis du nemlig har en dårlig balance, så kan du have en større risiko for skader.

Ved at træne din balance og stabilitet, træner du blandt andet nervernes evne til at aktivere musklerne i rette styrke på den rette tid, du bliver bedre til at koordinere bevægelsen og dine led bliver mere stabile og dermed kan du undgå skader. 

Det er velkendt at mange ældre har problemer med balancen. Kan du gå på gaden uden at skulle se på gulvet hele tiden? Kan du tage bukser på uden at skulle støtte dig til noget? En god balance betyder meget for livskvaliteten. Ved at træne din balance minimerer du risikoen for at falde og den dertil knyttede frygt for et knoglebrud. 

Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik har viden og træningsudstyr, som kan forbedre din balance. Bl.a. er stokastisk resonans terapi ganske effektiv til dette formål. Du bliver også instrueret i øvelser, som du kan træne derhjemme.​