Parkinson

Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik kan tilbyde målrettet Parkinsontræning. Fysioterapeut Daniel har særlig interesse indenfor Parkinson og har flere hold, hvor du får målrettet træning. 

Hvorfor skal du træne?

Fysisk aktivitet er godt for alle. Med alderen sker der en naturlig process, som gør at vi mister muskelmasse, får stivere led, en dårligere balance og vi får svære ved mange almindelige dagligdagsting i hverdagen. Med Parkinson sker denne aldring hurtigere end hos personer uden diagnosen - derfor er det endnu vigtigere at træne. Sygdommen kan ikke trænes væk, men træning kan gøre at du lettere kan klare dine dagligdags aktiviteter. 

Træningen består af øvelser, der tilgodeser styrke, bevægelighed, koordination, balance og kondition. Der lægges meget vægt på øvelser, som træner de dagligdags funktioner, som du kan have svært ved. Træningen kan bestå af: træning i maskiner, gulvøvelser, træning med diverse redskaber (elastik, bold, ...)

​Fordelen ved at træne på et Parkinsonhold er at man ikke er alene om at kende til problemerne og kan motivere hinanden. 

Træningen er med til at give de bedste forudsætninger for at opretholde funktionsniveau og leve et sundt og aktivt liv med Parkinson. 

Parkinson berettiger til vederlagsfri fysioterapi, når der foreligger en henvisning fra lægen.