Rygsmerter, Ischias, Discusprolaps

Rygsmerter & ischias

Mange mennesker lider af smerter, stivhed og træthed i ryggen.

​Rygsmerter er hyppig forekommende i den danske befolkning. Næsten alle mennesker oplever det i løbet af deres liv. I 80 til 90 % er rygsmerter godartede og en egentlig årsag kan ikke findes - og de er ganske ufarlige, selvom det gør ondt. I de fleste tilfælde forsvinder smerterne af sig selv, men en fysioterapeut kan hjælpe med at forkorte tiden, så du ikke skal have ondt længere end højst nødvendigt.

Rygsmerter kan selvfølgelig også have andre årsager, såsom en discusprolaps, discusprotrusion, facetledssyndrom, Mb Bechterew, Mb Scheuermann, hekseskud osv.

Rygsmerter kan opstå akut, for eksempel ved at man har lavet en forkert bevægelse, hvilket kan være meget smertefuld. Der findes også de længerevarende smerter, hvor smerten er mindre intens, men konstant.

Smerter i ryggen er ikke rare, og heldigvis kan der gøres en del for at få det bedre. Værløse Fysioterapi & Idrætsklinik tilbyder dig en grundig undersøgelse, hvor vi forklarer dig hvordan ryggen er opbygget og du får viden om mulige årsager af netop dine rygsmerter. Og ved kroniske rygsmerter får du hjælp til at lære at forstå din ryg og hvordan du kan lære at leve med dine varierende smerter.

Behandlingen kan bestå af blandt andet massage (i den akutte fase), instruktion i hjemmeøvelser, professionel genoptræning i klinikken, mulighed for holdtræning, holdningskorrektion (hvis du har en dårlig kropsholdning), akupunktur og ergonomisk vejledning.

Træning er en meget vigtig del af behandlingen. Mange tror desværre at de ikke må bevæge sig, når man har smerter. Og dette er en stor fejl. Netop bevægelse er med til at lindre og til at hele, men det skal selvfølgelig ske på den rigtige måde. Som fysioterapeuter er vi uddannet i at vejlede og genoptræne mennesker med smerter og skader. At komme rygsmerter til livs kræver en aktiv indsats også fra din side.

Få kontrol over dit liv og træn dine smerter væk!

Barbara og Daniel har særlig interesse på dette område.

PS. De officielle anbefalinger siger at man helst skal holde sig fra

smertestillende medicin pga. manglende effekt og bivirkninger.

Discusprolaps

Vi tager hånd om dig og din ryg​

​Vi kan tilbyde effektiv styrketr​æning med topmoderne træningsudstyr.

Diagnosticering ved røntgen eller MR scanning

​Mange ønsker at få undersøgt deres rygsmerter yderligere ved enten røntgen eller MR scanning. Sandheden er dog at disse diagnosticeringsmetoder ofte ikke kan give et klart billede på hvad præcis der giver dig smerter.

Ryggen er yderst kompleks og et stilbillede siger meget lidt om hvordan din ryg bevæger sig under belastning. I størstedelen af alle tilfælde ændrer røntgen eller MRscanning ikke på behandlingen.

De nationale kliniske retningslinier fraråder dette også ved nyopståede rygsmerter.


Jeg er netop kommet hjem, efter fysioterapi hos Barbara.

Jeg har gået hos hende i mange år, jeg har en svag ryg.

Og hun har hjulpet mig mange gange. Jeg har også gået

på hold og har været meget glad for det. Hun er meget

opmærksom på sine elever og man får altid mange gode

råd og øvelser med, som man kan gøre hjemme.

- Udtalelse fra Inge , 82 år

Kontakt os

Kontakt os endelig ved spørgsmål til vores behandlinger.

​Tlf.: 44 48 26 59

E-mail: kontakt@fys3500.dk

Dygtige fysioterapeuter

Effektive behandlinger

Vi har mange års erfaring

Følg med på Facebook

Hold dig opdateret med vores projekter og dagligdag, og find inspiration til dit næste projekt. På vores Facebookside finder du bl.a.:

Billeder og videoer fra vores arbejdsopgaver

Udtalelser og anmeldelser fra vores kunder

Seneste nyheder fra os

Hos Værløse Fysioterapi besvarer vi gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små for os.

Kontakt os

Værløse Fysioterapi v/Barbara Juen

44 48 26 59

kontakt@fys3500.dk​

Bymidten 11, 1

3500 Værløse

Se rutevejledning

CVR-nummer: 26557771